Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Το θέατρο από την ηθοποιό του τόπου μας

 

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σήμερα παιδιά ( μικρά και μεγάλα αλλά κυρίως απευθύνομαι στα παιδιά μας ! ) Το θέατρο λοιπόν είναι  η  τέχνη που αναφέρεται στην απόδοση  ιστοριών μπροστά σε κοινό . Μια τέχνη που σπουδάζεται ,μαθαίνεται και ασκείται επαγγελματικά  κυρίως μέσω  του λόγου, αλλά και της μουσικής και της κίνησης . Το θέατρο μας μαθαίνει , μας ευαισθητοποιεί ,μας επιμορφώνει ,μας εξιστορεί .  Μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως είναι ο μονόλογος, η όπερα, το μπαλέτο, η παντομίμα κ.ά.


 Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αθήνα. Οι πρώτες μορφές του θεάτρου κατά την  ελληνική αρχαιότητα  ήταν η τραγωδία, η κωμωδία και το σατυρικό δράμα. 


Ο χώρος του θεάτρου έπειτα από χρόνια εξελίχθηκε και ενώ στην αρχή πρωταγωνιστούσαν σε όλους τους ρόλους των θεατρικών έργων  μόνο άνδρες με το πέρας των χρόνων αυτό άλλαξε και βλέπουμε στις παραστάσεις και γυναίκες . 


Το θέατρο παιδιά μου είναι τέχνη που σε μαθαίνει να ενσυναισθάνεσαι τον άλλον άνθρωπο και να μη σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου . Σε μαθαίνει να ακούς - να αποκρίνεσαι σε αυτό που ακούς , να απαντάς και άρα να υπάρχεις ! 


Είναι δύσκολη εποχή αυτή που βιώνουμε για τα θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο ,οπότε για ένα  διάστημα κανείς μας δεν θα έχει τη δυνατότητα  να δεί καλό ελληνικό θέατρο . Εύχομαι αυτό το διάστημα να είναι πραγματικά σύντομο . Ως τότε έχετε τη δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας και του διαδικτύου να δείτε κάποιες θεατρικές παραστάσεις που έχουν δώσει φως στις μέρες μας . Να διαβάζετε παιδιά ,να ενσυναισθάνεστε και να έχετε φαντασία ! Στην ομορφιά και στα νιάτα σας βρίσκονται οι ομορφότερες ιστορίες που το θέατρο έχει ανάγκη για να συνεχίσει να υπάρχει . 


Με όλη μου την αγάπη 


Κασελίμη Κατερίνα 


Υ.γ. ποτέ δεν συμπάθησα τους τίτλους στις υπογραφές αλλά μιας και τα μηνύματα οφείλουν να είναι ενυπόγραφα θα σας πώ πως επαγγέλομαι αγρότισσα , σπούδασα φαρμακευτική και υποκριτική και θέλω να είμαι για όσο ζώ ηθοποιός μαθαίνοντας και ασκώντας αυτή τη θαυμάσια τέχνη.

➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️↘️↘️

Σ' ευχαριστούμε  πολυ Κατερίνα για τα όμορφα λόγια, για τις προτροπες και για τις ιδέες. Σ' ευχαριστουμε που μοιράστηκες με τα μέλη μας, την άποψη σου. Να φτάσεις ψηλά άλλωστε σου αξίζει!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου